Haber

Mehmet Uçum kimdir, nerelidir? Mehmet Uçum Ne İş Yapar, Hangi Görevleri Almıştır?

Siyasi gündemin öne çıkan isimlerinden biri de Mehmet Uçum’du. Yaptığı açıklamalarla sık sık dikkatleri üzerine çeken Mehmet Uçum’u ekranlarda görenler arama motorlarına yöneldi. Gündemi takip eden vatandaşlar, Mehmet Uçum’un mesleği ve hayatı hakkında araştırma yapmaya başladı. Peki Mehmet Uçum kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? Mehmet Uçum’un mesleği nedir, hangi görevlerde yer almıştır?

İşte tüm detaylar…

Siyaset gündemine damgasını vuran isimlerin başında ise Mehmet Uçum geliyor. Yaptığı açıklamalar ve sosyal medya paylaşımlarıyla dikkat çeken Uçum ile ilgili araştırmalar hız kazandı.

Mehmet Uçum kimdir, kaç yaşındadır? Mehmet Uçum nerelidir?

19 Mayıs 1965’te doğan Mehmet Uçum, Kars’ta doğdu. 57 yaşındaki siyasetçi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi Anabilim Dalı’nda yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamlayan Mehmet Uçum, uzun yıllar serbest avukat olarak çalıştı. TESEV üyesidir.

Uçum, Demokratik Açılıma Yurttaş Katkısı Platformu ve Yeni Anayasa Platformu’nun da kurucuları ve sözcülerinden biridir.

Mehmet Uçum evli ve bir çocuk babasıdır.

Mehmet Uçum ne yapıyor?

Kamu Siyaseti ve Demokrasi Araştırmaları Derneği’nin (PODEM) Kurucu Lideri ve üyesi olan Uçum, aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 25. dönem Kars Milletvekili. Mehmet Uçum, şu anda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak görev yapıyor.

Mehmet Uçum hangi görevlerde yer aldı?

İstanbul Barosu İş Hukuku Kurulu Kurucu ve Başkanı

Yargı Yargısında Yolsuzluk Araştırması Proje Koordinatörü

Faili Meçhul Cinayetler ve Kayıplar Araştırma Projesi Koordinatörü

Deprem ve Hukuk Çalışmaları Koordinatörlüğü

İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi Kurucu Üyeliği ve Sözcülüğü

İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezi Kurucu Üyeliği ve Sözcülüğü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu