Haber

Türk Silahlı Kuvvetlerine iftira attığı iddiasıyla tutuklanan Şebnem Korur Fincancı’nın duruşması ertelendi.

Katıldığı bir programda Türk Silahlı Kuvvetleri aleyhinde konuştuğu için tutuklanan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakim karşısına çıktı. Mahkeme, 7,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Fincancı’nın tutukluluğunun devamına karar verirken, duruşma 28 Aralık’a ertelendi.

“UZMAN OLARAK PAYLAŞTIĞIM GÖRÜŞ SUÇLUDUR”

Savunmasını yapan tutuklu sanık Şebnem Korur Fincancı, mahkemede suçlamaları kabul etmediğini belirtti. Fincancı, “Vatandaş ve ünvanlı bir tıp doktoru olarak görevlerimi elimden geldiğince yerine getirdiğime inanıyorum. Adlı bir tıp uzmanı olarak paylaştığım görüşüm kriminalize edilmeye çalışılıyor. Propaganda yapmakla suçlandığım yayın 7 dakikalık bir konuşma. sorulan soruları cevapladım. Yayında bir ön teşhisten kısaca bahsettim. Yayında belirttiğim doktor görüşü ön teşhis niteliğindedir. Hakların kullanılması kusur olamaz.” .

“MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI BAĞIMSIZ MIYDI?”

Fincancı, “Tanıya ulaşmak için etkin ve bağımsız bir soruşturma ve belgeleme gerekiyor. Neyse ki Milli Savunma Bakanlığı Meclis’te soruşturma yapacağını söyledi. Ama bağımsız mıydı? Hayır. Bir insan hakları savunucusu olarak. , İfade özgürlüğünü ve toplumun bilgi edinme hakkını savunmak gibi bir sorumluluğum var.Bir kamu aydını olarak soru sorma, gerçekleri halka bildirme talebim sadece bir bilim insanı olarak değil, aynı zamanda sorumluluktur. vatandaş olmaktır.Tıp insanlıktır.İnsanlığa karşı işlenen suçların karşısında durmaktan zeytinlerimizi ve arılarımızı korumaya, savaşlardan iklim değişikliğine kadar her türlü insanın sağlığına zarar veren unsurlara karşı durmaktır.Nazım Hikmet Olarak ‘Yaşamak önemli iş’ dedi” diyerek savunmasını tamamladı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI AVUKATININ KATILIMIN REDDİ

Milli Savunma Bakanlığı avukatı duruşmaya katılmak istedi. Ancak mahkeme, Milli Savunma Bakanlığı’nın talebini, suçtan zarar görme ehliyetinin bulunmadığı gerekçesiyle reddetti. Bunun üzerine bakanlık avukatı tekrar söz alarak, “Sanıkların beyanları TSK’ya yönelik asılsız bir iftiradır. Katılımımız konusunda sizleri bilgilendirmek istiyoruz” dedi. Mahkeme başkanı, itirazını daha sonra yapabileceğini belirterek talebi reddetti. Bunun üzerine MSB avukatı salondan ayrıldı. Duruşma, Fincancı’nın avukatlarının savunmasıyla devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu