Haber

Yozgat’ta Traktör ve Biçerdöver Kazalarına Karşı Denetimler Arttırıldı

Yozgat’ta jandarma ekipleri, hasat sezonunun yoğun bir şekilde devam ettiği bu günlerde traktör ve biçerdöver kazalarının önüne geçmek için sürücülere yönelik denetimlerini artırdı.

Yozgat’ta devam eden hububat hasadı ile birlikte üreticiler traktör ve biçerdöver gibi tarım araçlarını yoğun bir şekilde kullanmaya başladı. Bu doğrultuda Yozgat İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Ekipleri, olası kazaların önüne geçmek, can ve mal kayıplarını önlemek amacıyla otoyollar ve köy yollarında denetimlerini artırdı.

Trafik ekipleri denetimlerde, traktörlerde olmazsa olmaz olan üçgen reflektör, biçerdöver ve traktörlerde görünmesini sağlayan flaşör ve devrilme anında sürücünün traktörün altında kalarak zarar görmesini engelleyen koruyucu çerçevenin olup olmadığını kontrol etti.

Denetimlerde reflektörsüz araçlara ücretsiz reflektör takan jandarma ekipleri, traktör ve biçerdöver sürücülerini gece hiçbir şekilde yola çıkmamaları konusunda uyardı. Jandarma trafik ekipleri, biçerdöverlerin gündüz yola çıkması durumunda önlerindeki aparatı kaldırmak zorunda kaldıklarını bildirdi.

Yozgat Jandarma Trafik Şube Müdürlüğü gruplarının, sorumluluk alanlarındaki karayolunun tamamında yol kullanıcılarının can ve mal güvenliğini sağlamaya yönelik kontrol ve bilgilendirme faaliyetlerine devam edecekleri bildirildi. – YOZGAT

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu