Ekonomi

Şehir içi lojistiğinde elektrikli araçları kullanan ilk marka oldu

İSTANBUL (İGFA) –Türkiye’nin dondurma üreticisi Algida, Ford Otosan işbirliğiyle %100 elektrikli Ford E-transit araçlarını dağıtım ağına ekleyerek ses getirdi.

Araçların teslim töreni Unilever Türkiye, Algida ve Ford Otosan yetkililerinin katılımıyla Rahmi Koç Müzesi’nde gerçekleştirildi.

Unilever Türkiye ve Orta Doğu Dondurma Genel Müdürü Toloy Tanrıdağlı, “Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek dağıtım ağımıza kattığımız yüzde 100 elektrikli araçlarımız ile operasyonumuzdaki karbon salınımını yılda yaklaşık 125 ton azaltmayı hedefliyoruz” dedi.

Tanrıdağlı, “Türkiye’nin dondurma üreticisi Algida olarak memnuniyetimizi hem ülkemiz hem de dünya ile paylaşıyor, dünyanın lider dondurma şirketi olarak sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Geçen yıldan bu yana dünyada 3 milyon, Türkiye’de 260.000 dondurma dolabımızın yılda tükettiği toplam enerjiyi hesaplayıp yenilenebilir enerjiye çevirerek ekosistemimize duyduğumuz saygıyı gösteriyoruz. Kabinlerimizin tükettiği elektrik kadar yenilenebilir enerji üreten tesisleri destekleyerek karbon ayak izimizi azaltmayı hedefliyoruz. I-REC yenilenebilir enerji sertifikası ile satın aldığınız elektriğin uluslararası piyasalarda yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlandığını belgeliyoruz. Bugün Ford Otosan işbirliği ile Türkiye’nin ilk elektrikli araçlarını şehir içi araç filomuza dahil ettik. Operasyonumuzdaki karbon salınımını yılda yaklaşık 125 ton azaltmayı hedefliyoruz.” söz konusu.

Araçların teslim töreninde Ford Türkiye İş Alanı Başkanı Özgür Yücetürk, dondurma devi Algida ile Unilever çatısı altında yürütülen işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu