Haber

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan: ‘Hiç Dileğim Olmadığını Herkes Bilsin’

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler Malatya’da yıkıma neden oldu. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ‘İstifa edecek misiniz?’ “Hiç bir isteğim yok” diye cevap verdi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından Malatya’da çok sayıda bina yıkıldı ve vatandaşlar hayatını kaybetti.

AK Parti’den Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, HaberTürk yayınında Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtladı.

“Depremden yarım saat sonra Sayın Cumhurbaşkanımız ilk depremin haberini aldı. 130 binamız yıkıldı. Şehrimizin arama kurtarma ekipleri yeterliydi. 13.24’teki deprem herkesi etkiledi. Malatyalı hemşehrilerim ile birlikte buradan onur duyduğumu belirtmek isterim. Hepsi -20 derecede can kurtarma noktasında mücadele etti.”

“Şu anda tespit edilen 90 bine yakını ağır hasar görmüş ve yok edilmiş durumda. Buna baktığımızda ölü sayısı 2 bin 300 civarında. 10 il arasında belki de en çok Malatya zarar gördü.”

“2004 yılından bu yana belediye başkanıyım. Şu ana kadar geçen sürede ‘arzusu’ olmayan belediye başkanıyım”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın, “Bütün cenazelerimizin cenaze namazları kılındı, kendi inanç değerlerimize göre defnedildi” açıklamasının ardından gazeteci Ersoy, “Böyle bir yerdeysek vay halimize. cenazeyi bir başarı olarak kabul et…”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu