Haber

Mahmut-Dudu Yazıcı Anadolu Lisesi Nevşehir’de açıldı

Anadolu Vakfı tarafından yaptırılan ve Nevşehir’de eğitime başlayan 16 derslikli Mahmut-Dudu Yazıcı Anadolu Lisesi’nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Nevşehir Valisi Ali Fidan, okul bahçesinde düzenlenen törende, en iyi yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu belirtti.

Türkiye’de eğitime verilen değerin son yıllarda ivme kazandığını vurgulayan Fidan, “Son yıllarda bütçeden aldığı pay açısından Milli Eğitim Bakanlığı ilk sırada yer alıyor. 2024 bütçe tasarısında yüzde 14,6’lık payla ilk sırada yer alıyor. Bu, devletimizin eğitime ve gençlerimize verdiği desteğin göstergesidir. Ancak eğitim, yalnızca devletin kaynaklarıyla yetinilecek bir alan değildir. İş insanlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın bu alana ilgi göstermesi ve yatırım yapması önemlidir.” dedi.

Anadolu Kümelenmesi ve Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Lideri Tuncay Özilhan da günümüz dünyasında toplumları geliştiren sorumlu yatırımların her zamankinden daha değerli olduğuna dikkat çekti.

Eğitim alanında yapılan yatırımların gelecek için değerli olduğuna inandıklarını ifade eden Özilhan, şöyle konuştu:

“Anadolu Vakfı, 45 yıldır eğitim, sağlık ve sosyal yardım alanlarında Anadolu insanı için değerli çalışmalara imza atıyor. Güçlü bir gelecek ve güçlü bir toplum için eğitimin önemine inanan vakfımız, eğitimi bütünsel olarak bütünleştirerek daha da yükseltir. Hem ülkemize hizmet edecek hem de ülkemizi dünya çapında temsil edecek gençlere destek sağlama misyonuyla hareket etmektedir.Yıllardır okul, yurt ve spor“Salon dahil eğitim sistemine 50’den fazla eserle katkı sağladık.”

Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nilgün Yazıcı, yeni nesillere eğitim olanağı sağlamanın önemli bir sorumluluk olduğunu belirterek, “Bu okulun geçmişten geleceğe bir köprü olmasını ve nice çocuk yetiştirmesini umuyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında ülkemize ve dünyaya hayırlı olsun.” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Fidan, Özilhan ve Yazıcı’ya teşekkür plaketi verdi.

Protokol üyeleri ve katılımcılar açılış kurdelesini keserek okulu gezdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu