Ekonomi

Hint-Pasifik Ülkeleri Tedarik Zinciri ve Temiz Enerji Konusunda İşbirliği Yapacak

Hint-Pasifik ülkelerinin, ABD öncülüğündeki “Hint-Pasifik Ekonomik Çerçevesi (IPEF)” kapsamında tedarik zinciri, saf enerji ve yolsuzlukla mücadele konularında işbirliği yapmayı kabul ettiği bildirildi.

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından paylaşılan ortak açıklamada IPEF Bakanlar Toplantısının San Francisco’da yapıldığı kaydedildi.

Açıklamada, IPEF’in geçen yıl hayata geçirilmesinin ardından yapıcı ve yoğun bir çalışma yürütüldüğü, San Francisco’daki toplantıda 14 IPEF ülkesinin Tedarik Zinciri Memorandumu’nu imzaladığı belirtildi.

Açıklamada, Pak Ekonomik Anlaşması ve Adil Ekonomi Anlaşmasına ilişkin müzakerelerin önemli ölçüde tamamlandığı belirtildi.

Söz konusu girişimin dört ayağından üçünü oluşturan tedarik zinciri temiz ekonomiAdil ekonomi ve adil ekonomi konularında anlaşmaya varılırken, adil ve dayanıklı ticaret konusunda henüz anlaşma sağlanamadı.

IPEF

ABD Başkanı Joe Biden, Mayıs 2022’de Japonya dahil 13 ülkeyle IPEF’i başlattıklarını duyurdu.

IPEF, ABD ve Japonya’nın yanı sıra Hindistan, Güney Kore, Avustralya, Endonezya, Tayland, Singapur, Malezya, Filipinler, Vietnam, Yeni Zelanda, Brunei ve Fiji’yi de kapsıyor.

Biden, söz konusu girişimin ABD’nin tedarik zincirleri, dijital ticaret, saf güç ve yolsuzlukla mücadele gibi alanlarda Asya ülkeleriyle daha yakın çalışmasına yardımcı olacağını belirtti.

Şu anda IPEF, üyelik hacmiyle dünya gayri safi milli hasılasının yüzde 40’ına tekabül ediyor.

arguvanajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu