Sağlık

Konak’ta can dostları için aşı çalışması

Konak Belediyesi veteriner hekimleri, şehrin sevimli sakinlerinin sokak hayvanlarının sağlıklı bir yaşam sürmeleri için saha çalışmalarına hız verdi. Mevsime bağlı olarak paraziter hastalıkların ağırlaşması riski nedeniyle iç ve dış parazit aşısı yükümlü olunurken, ilçedeki sokak hayvanlarına da kuduza karşı aşı yapılıyor.

Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü havaların ısınmasıyla birlikte saha çalışmalarına hız verdi. Hem sevimli sokak hayvanlarının hem de toplumun sağlığını korumak için harekete geçen belediye ekipleri, başta iç ve dış parazit ve kuduz aşısı olmak üzere ilçe genelinde aşılama çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlkbaharda pire, kene gibi parazitlerin ve uyuz hastalığına neden olan parazitlerin artması nedeniyle yaz aylarında daha sık görülen kuduza karşı iç ve dış parazit aşıları ile kuduz aşılarına ağırlık verildi.

Aşı ve sağlık kontrolü tamamlandı

Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün saha çalışmaları kapsamında Alsancak Nevvar – Salih İşgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde öğretmen ve öğrencilere ait 4 köpek ve 10 kediye iç ve dış parazit ve kuduza karşı aşı yapıldı. Aşılamanın yanı sıra belediyenin uzman veteriner hekimleri, okul bahçesinde yaşayan sevimli arkadaşların sağlık denetimlerini de gerçekleştirdi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu