Ekonomi

Güney Koreli kozmetik firmaları Isparta’da ağırlandı

Batı Akdeniz İhracatçı Birlikleri (BAİB), kozmetik alanında faaliyet gösteren Güney Koreli firmaların temsilcilerinden oluşan heyeti Isparta’da ağırladı.

BAİB’den yapılan açıklamaya göre, Birliğin bölgesel ihracatı artırma ve pazar çeşitliliği ile pahalı eser ihracatını geliştirme çabaları sürüyor.

Geçen yıl ekim ayında Güney Kore’nin başkenti Seul’de kozmetik firmalarını ziyaret eden ve toplantılar yapan BAİB temsilcileri, kozmetik sektöründe faaliyet gösteren 11 Güney Koreli firmadan 14 kişilik heyet ile Isparta’da bir araya geldi.

Organizasyonda, Batı Akdeniz’de faaliyet gösteren, başta gül ve lavanta yağı olmak üzere uçucu yağlar ve kozmetik ürünler üreten firmalar, Güney Koreli firmaların temsilcileriyle bir araya geldi.

Görüşmelerin ardından heyet, ihracatçı firmaların gül bahçelerinde ve tesislerinde incelemelerde bulunarak eserler hakkında bilgi aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen BAİB Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükyaman, kozmetik bölümü ile ilgili firmalara bilgi verdiklerini, yapılan görüşmeler sonucunda uçucu yağlar ve kozmetik ürünleri ihracatını artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

mudurnu-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu