Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizin istikrarını, huzurunu ve güvenliğini tehdit eden her olay aynı senaryonun ürünüdür.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemizin siyasi istikrarını, toplumsal barışını, ekonomik işleyişini ve güvenliğini her alanda tehdit eden hiçbir olay, hiçbir gelişme tesadüf değildir. Bunların hepsi aynı senaryonun ürünüdür, bir sürecin parçasıdır. Aynı oyun, aynı kötü niyetin yansımasıdır.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Yalova Genişletilmiş İl Danışma Kurulu Toplantısı’nda 90. Yıl Spor Salonu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin kalkınmasının ve büyümesinin peşinde olduklarını söyledi.

Milleti müreffeh ve huzurlu bir yaşama kavuşturma kaygısında olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP ve DEM’e yönelik eleştirilerimizin sebebi, sömürgecilerin ve emperyalistlerin değirmenlerine su götürerek bu hedefleri engellemeye çalışmalarıdır. Aksi takdirde, bu hedeflere ulaşmayı hedefliyoruz.” Siyaseti takip eden, ülke ve millet yararına program ve proje sahibi olan bizleriz.” Herkesle buluşmaya, konuşmaya, birlikte hareket etmeye hazırız. Aslında bunu Cumhur İttifakı çatısı altında yapıyoruz. Cumhur İttifakı milletvekillerinin veya belediye başkanlarının payının müzakeresi için değil, ülkenin bekası, milletin geleceği ve devletimizin bütünlüğü için kurulmuş unsurların ittifakıdır. İnşallah 31 Mart “Bu ittifakla 2015’ten sonra da Meclis ve belediyelerde ülkeye ve millete nice güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Yalova’nın bu seçimde kendine yakışanı yapacağına ve sadece kendi geleceğini korumakla kalmayıp tüm Türkiye’ye çok güzel bir mesaj vereceğine inandığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletvekilleri, milletvekilleri ile birlikte çalışacağız. Belediye başkanımız ve başkanımız, Marmara Bölgemizin bu nadide kentinin hak ettiği hizmetleri, hayalleri doğrultusunda almasını sağlamaktır.” “Çalışacağız, acele edeceğiz. Tabii bunun olması için önce sandıkları havaya uçurmanız gerekiyor.” söz konusu.

Kalabalığa, “Bu konuda sizden söz istiyorum. Söz?” dedi. “Söz” diye seslenen Erdoğan, “Yalova’nın genç bir şehir olduğunu ve sözünü tuttuğunu biliyorum. Söz?” dedi. sorusunu tekrarladı. Vatandaşlar ise “Söz” diyerek karşılık verdi.

Siyasette yarım asır, belediyecilikte 30 yıl, vatan hizmetinde 21 yılı geride bıraktığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem ülke hem de dünya için hayallerinin olduğunu, öğrendikçe ufkunun genişlediğini ifade etti. Türk medeniyetinin binlerce yıllık tecrübesi.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Atalarımızın yüzyıllardır bu coğrafyayı nasıl yönettiklerinin sırlarını öğrenmenin heyecanına kapıldık. Öte yandan ülkemizin geldiği noktaya bakınca neredeyse isyan noktasına varacak kadar üzülüyorum ve içimde bir his var. Türkiye’nin potansiyeli ve dinamizmi çok daha fazlasına imkan vermesine rağmen bunların neden hayata geçirilmediğini anlamakta zorlanıyoruz.Belediye başkanlığımızın ardından Başbakan “Ve biz de cumhurbaşkanı olarak ülkenin idaresinin sorumluluğunu üstlendikçe, şunu yapma fırsatı bulduk.” Sorunların altında yatan işleyişi daha iyi görürsünüz. Asırlık hesaplaşmaların, asırlık kaygıların ve asırlık ataletin yarattığı iklimi değiştirmek için çok çalıştık.”

Vesayet dedikleri güç merkezlerinin, Türkiye’nin silkinip tekrar ayağa kalkmaması için her yola başvurduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhuriyet mitinglerinden, maçlara kadar pek çok oyunu bozarak bu güne geldik. Darbe girişimlerinden terör saldırılarına, kaos yaratma girişimlerinden ekonomik tuzaklara kadar gezi olayları, attığımız her adımda bugünlere geliyoruz.” Hem kapalı hem de açık birçok şemayla karşılaşıyoruz. Ülkemizin siyasi istikrarını, toplumsal barışını, ekonomik işleyişini, güvenliğini her alanda tehdit eden hiçbir olay ve gelişme tesadüf değildir. Hepsi aynı senaryonun eseri, tıpkı oyunun bir parçası gibi, aynı kötü niyetin yansıması. Amaç, Türkiye “Onları hem başarılarından mahrum bırakmak, hem de hedeflerinden uzaklaştırmaktır. Dikkat ederseniz ülkemizin her başarısı kabusa, her sorunu sevincine dönüşüyor.” dedi.

Konuşmasında sevgi gösteren gençlere şunları söyledi: “Gençler! Ben de size aşığım.” Cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Elbette 2023 hedeflerimize doğru yürürken, Türkiye Yüzyılı’na çıkarken karşılaştığımız zorlukları, sıkıntıları, engelleri az çok üstlendim. Ama bu kadar pervasız ve agresif bir tavır beklemiyordum. Ancak biz Hepsini Allah’ın yardımıyla, milletimizin desteğiyle aştık. Mücadelemizin en önemli dönüm noktasıdır. Noktalar seçimlerdir. Her seçim, Türkiye’nin istiklal ve istikbal mücadelesinde yeni bir aşamayı temsil etmektedir. Geçtiğimiz Mayıs ayında başarıyla tamamladık. Son dönemlerin en önemli sınavını verdik. İnşallah 31 Mart’taki sandık sınavını da başarıyla geçeceğiz. Böylece 2028 yılına kadar tüm zamanımızı ve enerjimizi harcayacağız. “Gücümüzü hedeflerimizi gerçekleştirmeye yoğunlaştırma fırsatı bulacağız.” Türkiye Yüzyıl vizyonu.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yalova merkez ve ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda partisinin Yalova merkez ve ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı.

AK Parti’nin Yalova merkez ve ilçelerinden aday gösterilen isimler şöyle:

Yalova Belediyesi Lider adayı: Mustafa Tutuk

Altınova Belediyesi Lider adayı: Regaip Ahmet Özyiğit

Armutlu Belediyesi Lider adayı: Cengiz Arslan

Çınarcık Belediyesi Lider adayı: Numan Soyer

Çiftlikköy Belediyesi Lider adayı: Recep Hacı

Termal Belediye Başkan adayı: Hüseyin Sinan Acar.

Salonda bulunan partililer, konuşması sırasında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’a sık sık sevgi gösterisinde bulundu.

Salonda, “Misafir değil ev sahibi, gönlümün efendisi geldi”, “Gençlik arkanızdaki güçtür”, “Biz yanınızdayız, yalnız değilsiniz”, “Reis güç verdiğiniz kadınlara” buradayım”, “Umarım Yalova’nın sözleri tamamdır”, “Sen benim içinsin” “Buradasın, diğerini tanımıyorum. Seni sevmeye devam et” yazılı pankart ve posterler asıldı.

Konuşmasının ardından kucağında bebeği bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yalova İl Teşkilatı ve belediye başkan adaylarıyla fotoğraf çektirdi.

(Bitti)

haber-malkara.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu