Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, restore edilen Aydos Kalesi ve Sultan Korusu’nun açılışında konuştu: (1)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir tarafında Aydos Dağı, diğer tarafında Teferrüç Tepesi’ne yaslanan Sultanbeyli’yi bugün iki yakada iki büyük esere kavuşturduklarını belirterek, “Bugün açılışını yaptığımız eserler ilgiyi hak eden yerlerdir. konumları ve hikayeleriyle.” dedim.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanbeyli’deki Aydos Kalesi ve Sultan Korusu’nun açılışında yaptığı konuşmada, Sultanbeyli’nin gönüllerde ayrı bir yeri olduğunu belirterek, burayı yanlış gazete ve televizyon haberlerinden duymadıklarını, kendilerinin de Sultanbeyli’yi ziyaret ettiklerini söyledi. gençlik yıllarından itibaren her mahalle ile Sultanbeyli ile iletişim halindedir. Caddeyi adım adım dolaşarak kurduklarını ve geliştirdiklerini söyledi.

Sultanbeyli’nin de İstanbul’un birçok yerinde olduğu gibi 1960’larda başlayan ve 1980’lerde patlama yaşayan bir semt olduğunu anlatan Erdoğan, Sultanbeyli’nin herkesin bildiği nedenlerle ilk yapılaşma dönemlerinde sağlıksız kentleşmenin simgelerinden biri haline geldiğini hatırlattı. .

Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile başlayan, Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde devam eden süreçte Sultanbeyli’nin sorunlarını çözüp altyapısını tamamladıklarını ve tabii ki hala düzeltilmesi gereken manzaralarla karşılaştıklarını ancak Sultanbeyli’nin bu konuda yetersiz kaldığını ifade etti. 350 bini aşan nüfusuyla şu anda İstanbul’un en cazip semtlerinden biri. öne çıkan olarak not edildi.

Şu anda önünde büyük bir katılım gördüğünü ve bunun Sultanbeyli’nin nereye gittiğini gösterdiğini belirten Erdoğan, “Haziran 2023’e değil, 14 Mayıs’a hazır mıyız? Kapı kapı mı gidiyoruz?” “Evet.” cevabını aldı.

Vatandaşlara seslenen Erdoğan, “Ana sahne sahipsiz evden çıkmayacaksınız. Anneler kapıyı çalmadan çıkmayacaksınız. Gençler, arkadaşlarınızı tek tek sandığa götüreceksiniz.” dedim.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçme ve seçilme yaşını 30’dan önce 25’e, ardından 18’e çıkaranların kendileri olduğunu hatırlatarak, “Meclisi çocuklara mı bırakacağız?” diyenler kimdi? Burası CHP’dir. Ne dedik? ‘Fatih 18 yaşında bir devir kapattı, bir devir açtı’ dedik. Onun torunları olarak gençlerimiz de mutlaka meclisteki yerini alacaktır.’ Ve aldılar.” ifadelerini kullandı.

“İstanbul’u yeniden canlandırdık”

Bugün ilginç bir görüşme gerçekleştirdiklerini anlatan Erdoğan, şunları söyledi:

“Bugün bir yanda Aydos Dağı, diğer yanda Teferrüç Tepesi üzerine kurulu ilçemizi iki yanda iki büyük yapıya kavuşturuyoruz. Bugün açılışını yaptığımız eserler, konumu ve hikayesiyle dikkatleri üzerine çeken mekanlar. 11. yüzyıla kadar uzanan bir geçmişe sahip olan Aydos Kalesi ve Abdurrahman Gazi’nin kahramanı olduğu fetih hikayesiyle milletimizin gönlünde ayrı bir yere sahiptir.13 yıldır yürütülen çalışmalar sonucunda neredeyse iğne ile kuyu kazılması ve belediyemizin yaptığı yatırımlar sonucunda böyle bir çalışma ortaya çıkmıştır.Sultan Korusu da kütüphanesinden sosyal ve kültürel mekanlarına kadar yaklaşık 127 bin metrekarelik bir alanda yer almaktadır. spor tesislerinden, yürüyüş ve bisiklet yollarına, otoparkından ilçemize yakışır bir mesire yeri haline geldi.Büyüyen ve gelişen Sultanbeyli’ye bu güzel eserleri kazandıran belediyemizi, başkanımızı ve ekibini kutluyorum.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’un asla ihmal edilmeyen bir şehir olduğunu, özenle, fedakarlıkla, emekle ve her şeyden önce tutkuyla bağdaştırılmasını istediğini belirterek, şunları söyledi:

“Burası öyle bir yer ki bu şehre bu aşkla hizmet edenlerin aşamayacakları engel, aşamayacakları yük yok. Siyasete başladığımız ilk yıllardan belediye başkanlığımıza kadar her yerde bu anlayışla hareket ettik. sorumluluk aldık. Bakanlıklarımız ve kurumlarımızla bu şehre hak ettiği yatırımları kazandırmak için çalışıyoruz. Çözümden hangi kurum, hangi iş sorumlu olursa olsun gece gündüz demeden çalıştık. Onu tekrar ayağa kaldırdık.”

Onlar gelmeden İstanbul’da çöp, çukur ve çamur olduğunu ifade eden Erdoğan, “14 Mayıs’ta Kemal Bey’e ders vermeye hazır mısınız? Yandaşlarına ders vermeye hazır mısınız?” “Evet.” Cevabını alınca “Sağ ol var ol. Sana inanıyorum. Sana güveniyorum. Evelallah durma.” dedim.

“Söz değil iş ürettik”

Yaptıkları yatırımlardan bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Boğaz’ın iki yakasına yaptığımız dev yatırımlarla… Denizin altından geçtiğimiz Marmaray ve Avrasya Tüneli ile bu ülkede tarih yazdık. Fatih kadırgaları karadan sürdü, biz de onun soyundan geldik. Marmara’nın altından raylı sistem işletti Kemal Bey böyle bir işiniz var mı Deyin İstanbul susuz muydu Istranca Dağlarını 110 kilometre uzaktan delerek İstanbul’a su getirmedik mi Bu bölgeler susuz değil miydi? Buralar da susuzdu. Biz suyu aynen Sakarya’dan buraya getirmedik mi? Kentin ihtiyaçlarını yüzlerce kilometre öteden karşılayacak imkanları değerlendirip buraya getirdik. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü burada mı yaptık? Şimdi nereden geldiğimizi bir düşünün. İlçelerde belediye başkanlarımızın gayret ve gayretlerinin yakın şahidiyiz.”

(sürecek)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu