Teknoloji

ChatGPT’nin suçlulara yardımcı olabileceği 3 suç

ChatGPT ilk olarak 2022’nin sonlarında kullanıma sunuldu ve bir gecede sansasyon yarattı. Ama bir de karanlık taraf vardı: Suç amacıyla kötüye kullanılabilecek her yeni teknolojide olduğu gibi, ChatGPT de suçlular tarafından kullanılabilir.

Europol, ChatGPT’nin suç amaçlı kullanılabileceğine dair bir rapor yayınladı ve suçluların ChatGPT’yi size karşı nasıl kullanabileceğini vurguladı.

ChatGPT ve diğerleri gibi AI araçları, talep üzerine herhangi bir içeriği hızla oluşturabilir. Bu bir makale, makale veya uygulama kodu olabilir. ChatGPT, tüm bunları ve daha fazlasını isteklerinize göre üretebilir. Europol’ün raporu burada devreye giriyor. Avrupa Birliği polis gücü, kötü niyetli kişilerin ChatGPT’yi çeşitli suç faaliyetlerine yardımcı olmak için kullanabileceği konusunda uyardı.

Kimlik avı saldırıları

“ChatGPT gibi dil modellerinin yetenekleri aktif olarak iyileştirildiğinden, bu tür yapay zeka sistemlerinin hatalar tarafından potansiyel olarak istismar edilmesi iç karartıcı. ChatGPT’nin son derece gerçekçi metin oluşturma yeteneği, onu kimlik avı amaçları için kullanışlı bir araç haline getiriyor.” söz konusu.

Şimdiye kadar çoğu kişi kimlik avı içeriğiyle karşılaştı. Bunlar banka işlemleri veya Netflix’ten geliyormuş gibi görünen bir e-posta olabilir. ChatGPT gerçekten de bu stil şirketlerinden gelmiş gibi görünen içeriği mükemmelleştirme potansiyeline sahiptir.

Propaganda ve dezenformasyon

ChatGPT ayrıca propaganda ve dezenformasyon yaymak için de kullanılabilir. Europol, ChatGPT’nin çok az bir çabayla belirli bir ideolojiyi yansıtan mesajlar oluşturup yayabileceğini söylüyor. Tek yapmanız gereken, ChatGPT’ye bir dizi talimat vermek ve bu amaçlara hizmet eden metinler oluşturmasını sağlamaktır.

Kötü amaçlı kod üretimi

Son olarak Europol, hataların ChatGPT’nin kapsamlı özelliklerinden yararlanabileceği başka bir yolu vurguladı. Bu, yapay zekanın kötü amaçlı kod üretmesini istiyor. OpenAI, bu tür suistimalleri önlemek için güvenlik önlemleri oluşturmuş olsa da, ChatGPT bir dizi talimatla kötü amaçlı uygulamalar oluşturabilir.

keciorenajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu