Haber

Yunan Sahil Güvenlik Timi Türk balıkçı teknelerine saldırdı

Yunan Sahil Güvenlik ekibi, AYDIN ​​Kuşadası açıklarında balık avlarken akıntıyla sürüklenen 2 Türk balıkçı teknesine demir sopayla saldırdı ve üzerlerine basınçlı su sıktı. Daha sonra Türk karasularına giren Yunan botu, Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bölgeden kaldırıldı. O anlar cep telefonuyla kaydedildi.

Dün gece balık tutmak için ‘Alibey’ ve ‘Mehmet Kaptan’ isimli iki Türk balıkçı teknesi, Kuşadası açıklarında denize ağ atarak beklemeye başladı. Beklemeleri sırasında tekneleri akıntı nedeniyle Yunan karasularına sürüklenen Türk balıkçılar, bir anda karşılarında Yunan Sahil Güvenlik ekibini gördü. Yunan askeri, Türk balıkçılara Yunan karasularında olduğunu söyledi. Yunan askeri bağırarak uzun demir sopayla Türk balıkçı teknelerine vurdu. Türk balıkçılar o anları cep telefonlarıyla kaydetti. Türk balıkçılar durumu telsizle Türk Deniz Kuvvetleri’ne bildirdi. Yunan botu olay yerinden ayrılarak kısa bir süre sonra geri döndü. Balıkçılar bu kez Yunan teknesinden basınçlı suyla müdahale edildiklerini belirtti. Daha sonra Yunan botu Türk karasularına girdi. Bunun üzerine Türk Sahil Güvenlik botu müdahale ederek Yunan botunu Türk sularından çıkardı. O anlar cep telefonuyla da kaydedildi.

Camları kırılan ‘Alibey’ isimli balıkçı teknesinin kaptanı Ali Sarıhan (24), yaşadıklarını anlatarak, “Sınıra ağ atmıştık. Akıntıyla birlikte Yunan karasularına doğru sürüklendik. Yunan Sahil Güvenliği geldi. Elinde demir sopa vardı. Sağa sola vurarak teknemizin camını kırdı. Biz, Türk Deniz “Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bildirdik. Teknemize basınçlı su sıktılar, taş attılar. Allah’a şükür kimse yaralanmadı” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu