Ekonomi

Trump medyasının SPAC anlaşmasının ilk yatırımcısı içeriden bilgi ticareti yaptığını itiraf etti

Donald Trump’ın medya girişimi Trump Media & Technology Group’un (TMTG) halka arzını kolaylaştıran özel amaçlı satın alma şirketinin (SPAC) ilk yatırımcılarından biri, içeriden bilgi ticareti yaptığını kabul etti. Gerald Shvartsman, Manhattan’da ABD Bölge Yargıcı Lewis Liman’ın başkanlık ettiği bir duruşma sırasında federal içeriden bilgi ticareti suçlamasını kabul etti.

Savcılar Shvartsman’ı, kardeşi ve bir başka kişiyle birlikte, TMTG’nin bir açık çek şirketi olan Digital World Acquisition ile birleşme planları hakkındaki gizli bilgileri yasadışı alım satımlar yapmak için kullanmakla suçlamıştı. Üçlünün Haziran 2021’de imzalanan ve Digital World’ün menkul kıymetlerini alıp satmalarını ya da hassas bilgileri ifşa etmelerini yasaklayan gizlilik anlaşmalarını ihlal ettikleri iddia ediliyor.

TMTG ile birleşme görüşmelerine ilişkin ihbarın ardından, grubun Digital World’den menkul kıymetler satın aldığı ve 20 Ekim 2021’de birleşmenin kamuoyuna duyurulmasının ardından bunları satarak 22 milyon dolarlık yasadışı kâr elde ettiği bildirildi.

Sosyal medya platformu Truth Social’ı işleten TMTG’nin hisseleri, Mart ayı sonunda halka arz edilmesinden bu yana önemli dalgalanmalar yaşadı. TMTG’nin hisseleri Çarşamba sabahı yaklaşık 51.60 dolardan işlem görüyordu ve Trump’ın hisselerine tahmini 4 milyar dolar değer biçiliyordu. Yine de Trump’ın bu hisseyi altı ay süreyle satması ya da kaldıraç olarak kullanması yasak.

Şirket ayrıca 2023 yılında 58 milyon doların üzerinde kayıpla önemli mali kayıplar bildirdi. Mali zorluklara ek olarak TMTG, kurucu ortakları Wesley Moss ve Andrew Litinsky ile Delaware ve Florida’da yasal anlaşmazlıklara karışmış durumda.

Kurucu ortaklar TMTG’yi hisselerini yasadışı bir şekilde sulandırmaya çalışmakla suçlarken, TMTG de onların hisselerini hak etmediklerini iddia ediyor ve hisselerini ellerinden almaya çalışıyor.

Miami merkezli girişim sermayesi şirketi Rocket One Capital’in başkanı Michael Shvartsman ve şirketin baş yatırım sorumlusu Bruce Garelick de içeriden öğrenenlerin ticareti davasıyla ilgili olarak suçlamalarla karşı karşıya. Michael Shvartsman, kardeşinin suçunu kabul etmesinin ardından Çarşamba günü ilerleyen saatlerde yapılması planlanan duruşmada savunmasını değiştirecekti.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

yuksekova-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu