Haber

TMMOB BURSA İKK’dan İsrail’e kınama

BURSA (İGFA) – Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Bursa İl Uyum Meclisi (İKK), düzenlediği basın toplantısında İsrail’i Filistin ve Gazze’ye yönelik saldırılarından dolayı kınadıklarını duyurdu. Açıklamada, “Gazze’de milyonlarca insanı bombalayan, temel yaşamsal ihtiyaçlara erişimi engelleyen, kitlesel göçe zorlayan bir yöntemin amacının tam bir katliamdan başka bir şey olmadığı açıktır.”

TMMOB Bursa İKK Sekreteri ve Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Sevecen Rodoplu Şimşek’in okuduğu basın açıklaması şöyle: “Filistin’de İsrail tarafından gerçekleştirilen ve yüzlerce masum çocuğun ve çocukların hayatını kaybettiği saldırıyı kınıyor ve kınıyoruz. siviller öldü. Bir halk tüm dünyanın gözü önünde soykırıma uğratılıyor. Birleşmiş Milletler, ABD ve AB bu vahşete kayıtsız kalıyor. Bu sessizliği kabul etmiyoruz. İsrail, Gazze saldırısı vesilesiyle başlattığı askeri operasyonla bir yandan Filistinlileri Gazze’den sürerken, diğer yandan da sivilleri katletmeye devam ediyor.

Gazze’de milyonlarca insanı bombalayan, temel yaşamsal ihtiyaçlara erişimi engelleyen, kitlesel göçe zorlayan bir sistemin amacının topyekun katliamdan başka bir şey olmadığı açıktır. Birleşmiş Milletler’i bölgede devam eden şiddete ve İsrail’in sivillere yönelik amaçsız saldırılarına son vermeye çağırıyoruz. Ayrıca Gazze’ye uygulanan ambargoya ve bölge halkının insanlığın en temel haklarından biri olan yeterli ve güvenli su ve gıdaya erişim hakkından mahrum bırakılmasına son verilmelidir.

İsrail ve Filistin halkları arasındaki barış, karşılıklı terör yöntemleri uygulanarak sağlanamaz; Bu, demokratik ve adil şartlarda yürütülen bir diyalog süreciyle mümkün olacaktır. İsrail Devleti’nin yaptığı bu katliamı kınıyor ve lanetliyoruz. Bu insanlığa karşı suçun sorumluları ortaya çıkarılmalı, sivil saldırılar durdurulmalı, siyasi analiz süreci bir an önce başlatılmalıdır. Filistin sorununun temelde emperyalizmin sorunu olduğunu biliyoruz. Tüm dünyanın içinde bulunduğu bu sessizliği kabul etmiyoruz! TMMOB direnen Filistin halkının yanındadır.”

lacinajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu