Haber

Şanlıurfa’da Zırhlı Polis Aracının Devrilmesi Sonucu Şehit Olan Polis Memuru Ramazan Kütük’ün Cenazesi Hatay’a Gönderildi

Şanlıurfa’nın merkez Karaköprü ilçesinde zırhlı polis aracının devrilmesi sonucu şehit olan polis memuru Ramazan Kütük’ün cenazesi toprağa verilmek üzere Hatay’a gönderildi.

Polis memuru Ramazan Kütük yönetimindeki 63 A 0918 plakalı zırhlı araç, Karşıyaka İlçesi Çevik Kuvvet kampüsü çıkışında kontrolden çıkarak devrildi.

Bölgede polis tarafından ilk müdahalesi yapılan Kütük, ambulansla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradaki müdahaleye rağmen Kütük şehit oldu.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan ve doktorlarla görüşmesinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, bu tür olayların kendilerini derinden üzdüğünü belirterek, şehit olan polis memuruna Allah’tan rahmet diledi.

Polis teşkilatına ve şehidin ailesine başsağlığı dileyen Vali Ayhan, şunları söyledi:

“Zırhlı araç seyir halindeyken ani manevra, aracın teknik donanımında bir arıza mı oldu yoksa sert mi gidiyordu bilmiyorum, birimlerce incelenip karar verilecek. Maalesef bir oğlumuzun başına geldi. , Teşkilatımıza uzun yıllar hizmet veren ve 10 yıl görev yapan ağabeyimiz görevi başında vefat etmiştir.Allah’tan rahmet diliyorum.”

Cenaze

Şehit polis memuru Kütük’ün Türk bayrağına sarılı cenazesi Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü huzuruna çıkarıldı.

Cenaze getirilirken şehidin yakınları Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Burada düzenlenen törende Kütük’ün biyografisi okundu, İl Müftüsü Ramazan Tolan dua etti ve helallik aldı.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, törende yaptığı konuşmada, kendisini devletine, milletine ve teşkilatına adayan Kütük’e Allah’tan rahmet diledi.

Ülkenin şehitler sayesinde özgür ve bağımsız olduğunu vurgulayan Vali Ayhan, şehidin mirasına sahip çıkılacağını söyledi.

Vali Ayhan, “Ramazan kardeşimize ve şahsında tüm şehitlerimize sonsuz rahmet diliyorum. Polis memuru Ramazan kardeşimizin ve gelip giden tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun. Bize düşen görev onları korumaktır. aziz hatıralarını yaşatmak ve emanetlerine sahip çıkmak için.Ülkemizin birlik ve beraberliği için çalışmak, vatan sevgisiyle hayallerini hep birlikte gerçekleştirmeye devam edeceğiz inşallah.Muhterem ağabeyimizin ruhu şad olsun. cennette yatsın.” söz konusu.

Törene Kütük’ün eşi Türkay, babası Kasım, annesi Saliha Kütük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, asker ve polis katıldı.

Törenin ardından Kütük’ün cenazesi defnedilmek üzere Hatay’a gönderildi.

haber-savsat.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu