Haber

Muğlalı dağcılar yaz dağcılık temel eğitim kampına katıldı

Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun yaz dağcılık temel eğitimi 10-16 Nisan tarihlerinde Isparta’da gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı illerinden katılımcıların hem bireysel lisanslı hem de kulüp adı altında katıldığı antrenmana Muğla’dan katılım sağlandı.

2023 aktivite programında yer alan yaz dağcılık eğitimi teorik ve uygulamalı olarak uzmanlar tarafından verildi. Eğitim kampının ilk üç gününde katılımcılara teorik bilgilerden oluşan eğitim verildi.

İlk üç günün ardından antrenmana katılan sporculara saha antrenmanları verildi. 17-58 yaşlarının ortasında birçok sporcuya verilen eğitimlerde, tırmanış, kaya tırmanışı, dağcılıkta kullanılan ekipmanların tanıtımı, hangi ekipmanların nerede, nasıl kullanılacağı gibi bilgiler alanında uzman ekipler tarafından verildi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından 10-16 Nisan tarihlerinde Isparta’da düzenlenen 2023 yaz dağcılık temel eğitimine Muğla’dan Tepe Dağcılık SporKulüp Cemal Yurtseven, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Spor Kulübü Ali Kurtul, Bodrum Tepe Dağcılık ve Spor Kulübü Nazife Şeyma Bice, His Ak ve Haşim Canan, bireysel lisanslı sporcular Nursel Ölmez, Alp Yiğitler ve Dilek Yiğitler katıldı.

6 gün süren yaz dağcılık temel eğitim kampının çok verimli geçtiğini kaydeden Muğlalı Nursel Ölmez, “Öncelikle dağ tırmanışı için fiziksel olarak hazır olmamız gerekiyor. Bu aktivite için uygun tırmanış kıyafeti ve malzemelerinin edinilmesi bu süreçte büyük önem taşıyor. zorlu bir süreç. yaz kış outdoor spor yapan biri. “Özellikle kış aylarında karlı dağlarda, yazın ise uzun yürüyüş parkurlarında dikkat etmemiz gereken davranış ve kullanacağım malzemeler çok önemli. . Bu korularda verilen eğitimler bu sporu yaparken hayatta kalmamıza yardımcı olacaktır” dedi. – MUĞLA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu