Haber

Misprint 100 lirayı 100 bin liradan satışa çıkardı

Elazığ’da yaşayan Besime Çet, maaşını aldıktan sonra paralarını saymaya başladı. Bu sırada Çet 100 liralık faturasına baktı ve sıfır olmadığını gördü. İlk başta paranın uydurma olabileceğini düşünen Çet, daha sonra internette yaptığı araştırmada parada baskı hatası olduğunu öğrendi. Bunun üzerine Çet, elindeki 100 liralık banknotu 100 bin liradan satışa çıkardı. Çet, alıcı olursa parayı satacağını, aksi takdirde satmayı düşünmediği bir hatıra olarak saklayacağını belirtti.

“SADECE BİR SIFIR VAR”

Maaşını aldıktan sonra para sayarken 100 lirayı fark ettiğini belirten Besime Çet, “Geçen aylarda maaşımı alıp yurda gittim. Yurtta maaş sayarken bir eksiklik olduğunu gördüm. bu 100 liranın içinde 100 lira eksikti ve bir ölçü boya kalıntısı vardı aramaya başladım bozuk paranın geçersiz olduğunu düşündüm sonra internette araştırma yaptım ve bu paranın bozuk baskı olduğunu anladım. Türkiye’de bunun gibi daha nice bozuk paralar basıldı.Benim elimdeki 100 lira bunlardan biri.Her zamanki gibi iki sıfır olması gerekirken “Baskı hatasından dolayı paramda sadece bir sıfır var” dedi.

“TEKLİFLERİ DEĞERLENDİREBİLİRİZ”

Parayı harcamayı düşünmediğini ifade eden Ata, “Bu parayı harcamayı düşünmüyorum. Tabii teklifler olursa değerlendirebiliriz. Şu anda 100 bin liralık bir değer belirledik. Hiç kimse olmasa bile bu parayı hatıra olarak saklayacağız.” Biz bu parayı bize hatırlatması için ömür boyu saklayacağız” dedi.

haber-baglar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu