Haber

Kontrollü yıkımda yüzde 10’luk sapma oldu: Minare evin üzerine devrildi

AdıyamanMalazgirt Mahallesi’nde bulunan Malazgirt Camii’nin 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde 2 minaresi hasar gördü. Hasar gören minareler özel bir firmaya yaptırılmıştır. iş makinesiyle yıkılmak istedi. Şirketminareyi devirerek yıkmak istedi.
Hesaplamayı yapan firma yetkilileri, polis güvenlik önlemiAltındaki minareyi yıkmak için çalışmalara başladı.

Minarenin alt kısmına iş makineleriyle delik açıldıktan sonra iş makineleriyle itildi. Sokağa yıkılması planlanan minare yüzde 10’luk sapma nedeniyle konutun üzerine düştü.

Minarenin ucunun çarptığı meskende kimsenin olmadığı hissedilebilir. can kaybı önlenmiş. Büyük bir gürültüyle yere düşen minare, evin çatısını ve oturma odasının duvarını paramparça etti. Mahalle sakinleri bu yöntemle minareyi tek modül olarak kullanabiliyor. yıkıma Tepki verdi. Vatandaşlar kesme modülünün minarenin tepesinden başlayarak yıkılması gerektiğini, diğer minarenin de aynı formülle yıkılmasına izin vermeyeceklerini söylediler. Mahalle sakinleriDiğer konutların da yıkılacağından endişe ediyor.

Malazgirt Mahalle Muhtarı Şeyho Yılmaz, depremde hasar gören Malazgirt Camii’nin minarelerinin yıkılması gerektiğini ancak bu şekilde yıkılmasının vatandaşları tedirgin ettiğini belirterek, şunları söyledi: depremde Hasarlı 2 minaremizden birini düşürdüler. Bu düşünce eve de zarar verdi. İkinciyi böyle bıraksınlar izin vermeyeceğiz . Vatandaş mağdur olmasın. Minareyi iki parça yıksınlar.” söz konusu.

merkez-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu