Haber

Karaman Belediyesi bayram hazırlıklarını tamamladı

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Karaman Belediyesi tüm hazırlıklarını tamamladı. Belediye ekipleri bayram boyunca bölgede olacak ve ihtiyaç doğrultusunda talepler karşılanacak. Öte yandan Karaman Belediyesi’nde tatil programı, bayramın ikinci günü olan 29 Haziran 2023 Perşembe günü saat 14.00’te belediye hizmet binasında yapılacak.

Bayramın huzur içinde geçmesi ve herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için hazırlıklarını tamamlayan Karaman Belediyesi, Kurban Bayramı’nda da hizmet vermeye devam edecek. Vatandaşlar taleplerini belediyeye ait 444 25 70 Davet Merkezi’ne iletebilecekler.

Kurban Satışı İki Bölgede Yapılacak

Üniversite ve Karamanoğlu Mehmet Beyefendi Mahallesi’nde bulunan kurban satış alanında bayilere yer tahsis işlemleri tamamlanırken, bu hafta sonundan itibaren kurban satışları başlayacak. Kurban almaya gelen vatandaşlar, bölgede görev yapan belediye görevlilerine kurbanlarını inceletebilecek. Kurbanların sağlık ve evrak kontrolleri de ekipler tarafından yapılacak.

Kurban Kesim Yerleri Belirlendi

Kurban ibadetinin hassasiyetlere uygun olarak yerine getirilmesi amacıyla oluşabilecek olumsuz görüntülerin önüne geçilmesi amacıyla Karaman Belediyesi tarafından 12 farklı kurban kesim yeri belirlendi. Bu içerikte; Başakşehir Mahallesi 2. etap TOKİ alışveriş merkezi yanı otopark alanı, Elmaşehir Mahallesi TOKİ Alışveriş merkezi yanı 1. etap, Yunuskent Mahallesi İmam-ı Azam Camii yanında kurulan otomobil pazarı, Perşembe pazarında balıkçı yeri Alişahane Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Pazartesi pazarındaki balıkçıların bulunduğu yer, Çeltek Mahallesi Kazalpa Meydanı, Gevher Hatun Mahallesi 1812. Cadde alışveriş merkezi yanı, 4. TOKİ ve 5.TOKİ 2263 ve 2265 Sokaklar, Başakşehir Mahallesi 3. TOKİ 2000. Cadde, Sümer Mahallesi kapalı Pazar yeri, Yunus Emre Mahallesi 7. TOKİ 1. ve 2. kısım ortak kullanım alanı, 3. ve 6. kısım ortak kullanım alanı ise vatandaşlar işlemlerini gerçekleştirebilecek. kurban süreçleri.

Belediye Ekipleri 24 Saat Fazla Mesai Yapacak

Vatandaşların Kurban Bayramı’nı sorunsuz geçirebilmesi için Karaman Belediyesi’ne bağlı ekipler bayram boyunca görev başında olacak.

Polis departmanı; Mağdur, satış alanını ve gıdaların satıldığı yerleri kontrol etmeye devam edecektir.

Temizlik İşleri Müdürlüğü; Vatandaşlara kurban keselerinin dağıtılmasıyla birlikte bayram boyunca kesim noktalarında temizlik ve ilaçlama çalışması yapacak.

Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı; Bayram öncesi mezarlıklarda bakım, onarım ve temizlik çalışmalarını yürüttü. Kuran-ı Kerim her yıl olduğu gibi kıyametin arifesinde de okunmaya devam edecek.

Veteriner İşleri Müdürlüğü; Kurban satış ve bölüşümünün yapılacağı alanların düzenlenmesi ve kontrolü için gerekli tedbirleri alır.

Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü; Vatandaşların ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak ve bayram ziyaretlerini gerçekleştirmek amacıyla seferlerine devam edecek.

İtfaiye; Araç ve gereçlerinin bakımını yaparak her türlü yangın ve kaza durumuna müdahale etmeye hazır olacaktır.

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ihtiyaçlar doğrultusunda yine görev başında olacak.

Bayramın 2. Günü Belediyede Kutlama

Karaman Belediyesi’nde tatil programı, tatilin ikinci günü olan 29 Haziran 2023 Perşembe günü yapılacak. Tüm vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutlayan Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, belediye hizmet binasında saat 14.00’te başlayacak şenliğe Karaman halkını davet etti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu