Haber

İZENERJİ ve İZELMAN çalışanlarından iş bırakma eylemi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZENERJİ ve İZELMAN şirketlerinin çalışanları, toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan geriye dönük ödemelerin zamanında ödenmediği gerekçesiyle bir günlük iş bırakma yaptı.

Kültürpark’ta bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmet birimi önünde toplanan işçiler adına basın açıklaması yapan Genel İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ercan Gül, Nisan ayında imzalanan TİS ile geriye dönük ödeme yapılmasına karar verildiğini belirtti. 18 bin çalışanın alacağı 90 gün içinde ödendi ancak ödeme yapılmadı.

Dün gece yarısı işverenlerle tekrar görüştüklerini ve üyelerin hesaplarına 5 bin liranın yattığını anlatan Gül, bunu kabul etmediklerini, bugün işten ayrılarak taleplerine dikkat çekmek istediklerini söyledi. .

Gül dedi ki:

“Dün patronlarla yaptığımız toplantıda 31 Ağustos’ta tüm ödemeleri yatırmaya çalışacaklarını, tamamını yatırmazlarsa bir kısmını önümüzdeki dönemde ödeyeceklerini bildirdiler. Tabii ki ekonomik yükün farkındaydık ama bize belirtilen ödeme planı konusunda sağlıklı ve gerçekçi adımların atılmasını talep ettik.İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerine bir kez daha ödemelerde işçi olduğumuzu hatırlatıyor ve haykırıyoruz. geçmişe dönük ödemelerimizin bir an önce hesaplarımıza geçmesi gerektiğini. Bu haklı talepler ciddiye alınmadığı takdirde önümüzdeki günlerde etkinliği artırmaya devam edeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz.”

İzmir’de metro ve tramvay hatlarını işleten İzmir Metro AŞ ile Türk-İş’e bağlı Demiryolu-İş Sendikası arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine personel greve gitti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu