Haber

Gümrük Kaçak Eşyalarını İç Piyasaya Sokan 16 Kişiden 5’i Tutuklandı

Edirne, İstanbul, Tekirdağ ve Düzce’de gümrük kaçakçılığını yaptığı ürünleri iç piyasaya soktuğu tespit edilen 16 kişiden 5’i tutuklanırken, 887 cep telefonu, 72 bin 788 elektronik sigara, 10 bin 200 güneş gözlüğü, 5 milyon sigara sarma da yakalandı. Operasyonlarda belgelere el konuldu. yakalandı.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi ekipleri, yaklaşık 5 aylık çalışma kapsamında 887 cep telefonu, 72 bin 788 elektronik sigara, 10 bin 200 güneş gözlüğü ele geçirdi ve sınır kapılarını gümrük koymak için kullandığı tespit edilen 16 kişiye ait 9 farklı ele geçirildi. malları iç piyasaya kaçırıyordu. 5 milyon sigara sarma kağıdı ele geçirildi.

Edirne, İstanbul, Tekirdağ ve Düzce’de eş zamanlı düzenlenen operasyon sonucunda organize iş birliği içinde hareket ettiği değerlendirilen 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

9 şüpheli ise Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. Şüphelilerden KA, MK ve M.Ç. Savcılığın talimatıyla serbest bırakılırken, mahkemeye sevk edilen 6 şüpheliden biri olan SCA, yurt dışı yasağıyla serbest bırakıldı.

Şüpheliler HA, EA, E.Ö., HB ve SB tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi’ne teslim edildi. – EDİRNE

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu