Teknoloji

GTA 6’nın bu hafta resmi olarak duyurulacağı söyleniyor!

 
Bloomberg’den Jason Schreier, Rockstar Games’in planlarına aşina olan kişilerle temasa geçti ve Grand Theft Auto VI’nın bu hafta resmi olarak duyurulacağını bildirdi. Açıklamanın ardından söz konusu kişiler, Rockstar Games’in 25. yıl dönümünü kutlamak amacıyla Aralık ayında Grand Theft Auto VI’ya ait bir fragmanın yayınlanacağını da söyledi.
 
GTA 6’nın yeni fragmanı geçen ay bekleniyordu
 
 
 
Rockstar Games’in geliştirdiği GTA 6 hakkında geçtiğimiz ay büyük bir söylenti çıkmıştı. Bu bağlamda oyunun ekim ayının sonlarında resmi olarak duyurulacağı ve yeni bir fragmanın da yayınlanacağı belirtildi. Ancak bu söylentilerin boş olduğu ortaya çıktı. Şimdi ise yeni bir söylenti ve rapor, oyunun bu hafta açıklanacağını iddia ediyor.
 
Sızıntı ve güvenli bilgilere ulaşan Jason Schreier, oyunun artık bu hafta gibi erken bir tarihte resmi olarak duyurulacağını aktarıyor. Ayrıca tanıtım fragmanının da Aralık ayında geleceğini söylüyor. Bu isim oyuncu toplulukları arasında saygın bir isim olarak karşımıza çıkıyor.
 
Bir sonraki Grand Theft Auto oyununun Miami’nin kurgusal bir versiyonunda geçeceği ve biri erkek, biri kadın olmak üzere iki karakterin yer alacağı söyleniyor. Rockstar Games’in ana şirketi Take-Two Interactive Software, daha önce Grand Theft Auto VI’yı 31 Mart 2025’ten önce piyasaya sürmeyi planladığını açıklamıştı. Şirketin son üç aylık kazançlarını 8 Kasım’da açıklaması bekleniyor.
 
GTA 6 için birçok söylenti vardı
 
 
 
Öte yandan elbette projeyle ilgili diğer detaylara ve geçmişteki söylentilere daha derinlemesine bakacak olursak, yukarıda da belirttiğim gibi geçtiğimiz ay içerisinde pek çok söylenti çıktığını ve projede çeşitli sınıflandırmalarla karşılaşabileceğimizi söyleyebiliriz. bu bağlam. Daha önce Avustralya derecelendirme konseyi tarafından derecelendirilen ve daha sonra Metacritic sayfası açılan GTA 6 hakkında pek çok söylenti dolaşıyordu ve bu oyunun ekim ayında resmi olarak duyurulacağına inanılıyordu. Ancak bu noktada herhangi bir tanıtım yapılmadığını görüyoruz ve bu bağlamda oyunu beklemeye devam ediyoruz.
Çıkardığı her seri oyunuyla sezona damgasını vurmaya hazırlanan ve ilgi çekici içeriklerle karşımıza çıkmayı hedefleyen bu yeni oyun için beklentiler oldukça yüksek. Serinin bir önceki oyunu olan GTA 5 onlarca yıldır oynanmaya devam ederken, yan oyunu olan çevrimiçi odaklı GTA çevrimiçi modu da şirkete para kazandırmaya ve katkı sağlamaya devam ediyor. Bu bağlamda tabii ki geliştirici grup, bu oyundan para kazandıkları için GTA 6’yı erteliyorlardı ve zaten satışta olan bir model olduğu için de bir yük almak istemiyorlardı. Ancak bu noktada oyunun geçtiğimiz dönemde geliştirildiğinin doğrulandığını ancak oyunun henüz resmi olarak tanıtılıp duyurulmadığını söyleyebiliriz. Bu nedenle yukarıda da belirttiğim gibi yakın gelecekte oyunla ilgili yeni bir duyuru yapılacağına dair söylentiler var.
 
Oyuna yeni mekaniklerin dahil edilmesi bekleniyor
 
 
Öte yandan GTA 6’nın daha önceki oyunlarda olmayan birçok mekanik ve özelliği de bünyesinde barındıracağı söyleniyor ve bu bağlamda geçmiş raporlardan elde edilen verilerle karşılaştırıldığında burada su mekaniğinin çok önemli olacağı vurgulanıyor. . Tabi bunun dışında yukarıda da belirttiğim gibi burada iki farklı karakterin olacağı ve bu karakterlerden birinin kadın diğerinin ise erkek olacağı belirtiliyor. Ayrıca su mekaniğinin oldukça gerçekçi bir formda ortaya çıkması hedefleniyor ve bu su mekaniği ile su sporlarının kapsamı daha da genişletilecek ve hatta yaptığımız saldırılarla suyun değişimindeki dalgaları da görebileceğiz. Hem burada yapacağız, hem de sörf gibi farklı sporlarla da uğraşabileceğiz.
Uzun süredir geliştirme aşamasında olan GTA 6 elbette yine bölümde yer alacak yapısıyla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bu bağlamda biz de diğer oyuncular gibi yeni bir duyuru ve fragmanın yayınlanmasını bekliyoruz. Oyunun bu hafta resmi olarak duyurulacağı, ardından Aralık ayında tanıtım fragmanının da resmi olarak bizlere sunulacağı belirtiliyor.
 
Jason Schreier güvenilir sızıntı haberleriyle öne çıkıyor
 
 
Bu noktada bildiğiniz gibi birçok kaynaktan çeşitli bilgiler aldık ve bize sunulan birçok söylentiyi duyduk. Daha sonra bu söylentiler zaman zaman sosyal medyada viral oldu. Ancak şu an içinde bulunduğumuz durum, resmi duyurunun çok yaklaştığını gösteriyor ve sızdırılan haberlerle gündeme gelen Jason Schreier oyunu, yakın zamanda duyulacağının sinyallerini bize veriyor. Hatta yukarıda yayınladığı raporda da bahsettiğim gibi bu konuyla ilgili farklı kişilerle tanışıp onlardan çeşitli bilgiler aldığını, duyurunun çok yakın olduğunu ve ilerleyen zamanlarda fragmanın yayınlanacağını belirtiyor. Dolayısıyla pek çok kişinin ve birçok oyuncu topluluğunun bu kişiye güvendiğini ve genellikle gerçek bilgilerle karşınıza çıktığını söyleyebiliriz. Dolayısıyla daha önceki söylentilere ek olarak bu şahsın telaffuzları daha ön plana çıkabiliyor ve inanç meselesiyle birlikte bu şahıs elbette referans olarak gösteriliyor.
GTA 6 projesi dışında GTA 5’teki gibi yeni bir çevrimiçi modun da olacağı belirtiliyor ve elbette biz oyuncular olarak bu modeli bekliyoruz. GTA 6’nın çevrimiçi moduyla birlikte çıtanın biraz daha yükseltilmesi isteniyor ve yeni animasyonların, grafiklerin ve yeni içeriklerin burada olacağını söyleyebiliriz. Gerçekten gerçekçi bir açık dünya sunmayı, ilgi çekici ve daha önce görülmemiş mekaniklerle kullanıcıların dikkatini çekmeyi hedefleyen Rockstar Games ekibi, bu bağlamda duyurusuna hazırlanıyor gibi görünüyor. Bu aşamada beklentiler oldukça yüksek olduğu için elbette tanıtım fragmanının ve oyunun yapısının mutlaka üst düzey bir model içermesi gerekiyor.
Çünkü bu noktada beklentilerin ve çıtanın oldukça yüksek olması, oyun departmanının çok gelişmesi ve oyuncuların yeni nesil oyunlarla tanışması nedeniyle “şimdi ne yapılabilir” gibi bir durumla karşı karşıyayız. Elbette burada farklı şeyler beklediklerini söyleyebiliriz. Aynı şekilde burada da yol gösterecek atakların olması gerektiğini vurguluyoruz ve serinin daha önceki oyunlarına da baktığımızda bu durumun elbette oldukça belirgin olduğunu söyleyebiliriz.
 
Kurgusal Miami’de geçen
 
 
Son olarak şunu da belirtmemiz gerekiyor ki, daha önceki rapor ve bilgilere göre GTA 6, Miami’nin kurgusal bir versiyonunu bizlere sunmayı hedefliyor ve bu versiyonla elbette seride daha önce yer alan bölgelere de adım atmamızı bekliyoruz. ve bu bağlamda geniş bir yelpazede etkinlikler bekliyoruz. Bir haritayla rekabet etmeyi umuyoruz.
Bu bağlamda size şunu sormak isterim. Peki GTA 6 projesinden yani oyundan beklentileriniz neler? Öte yandan önceki oyunlardaki modellerin gelişmiş versiyonunu mu istiyorsunuz, yoksa daha önce görülmemiş farklı bir model ve mekanik mi istiyorsunuz? Bunları yorum kısmında belirtebilir ve fikirlerinizi dilediğiniz gibi paylaşabilirsiniz. Bu bağlamda daha önce çıkan söylentileri de dile getirebilirsiniz.

haber-alacakaya.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu