Haber

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi öğrencilere yönelik sanat ve bilim kursları düzenliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 2023-2024 Eğitim Öğretim Dönemi yarıyıl tatilinde öğrencilere yönelik sanat, bilim ve eğlence dolu kurslar hazırladı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı, karne dağıtımının ardından yarıyıl tatiline giren çocuk ve gençlere yönelik atölye çalışmalarına ev sahipliği yapacak. Tatilin öğrenciler açısından verimli geçmesi için 8 merkezde uzman eğitmenlerin gözetiminde 260 atölye hazırlandı.

Gaziantep Çocuk Kütüphanesi, Alaeddin Yavaşca Çocuk Kütüphanesi, Hasan Celal Hoş Çocuk Kütüphanesi ve Güvenevler Çocuk Kütüphanesi’nde 5-12 yaş arası çocuklara yönelik eğitmenler eşliğinde, onları dinlenirken geliştirecek, düşünürken düşündürecek atölye çalışmaları düzenlenecek. eğlenceli. Çocuk Sanat Merkezi’nde 7-16 yaş arası çocuk ve gençler tasarım, müzik, cam, fotoğraf, mozaik, ebru, seramik, drama, akıl ve zeka oyunları atölyeleriyle yeteneklerini keşfedecek. Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi’nde 6-14 yaş grubundaki katılımcılarla matematik, doğa bilimleri, teknoloji, tasarım, astronomi, girişimcilik atölyelerinin yanı sıra hafta içi ve hafta sonu ebeveynleri ile katılabilecekleri eğlenceli ve eğitici atölyeler de sunulacak.

Mağara galerisinin yer aldığı ve Dünya Çocuklarının tanıtıldığı Türkiye’nin tek oyun ve oyuncak müzesi olan Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi, Jale Tekinalp’te gençlere ve çocuklara yönelik farklı yaş gruplarına özel etkinlikler ve atölyeler sunuyor. Yücel Kültür Sanat ve Mozaik Merkezi.

“Gazi Kent’e çocuklara özel etkinlikler geliyor”

Ayrıca 25 Ocak’ta Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü oyuncularının yarıyıl tatiline özel olarak sahneleyeceği “Eni’nin Yüreği Çocuk Operası” da Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Sahnesi’nde çocuklarla buluşacak. 25-26 Ocak’ta Alev Aksaç’ın katılımıyla “Ritim & Beden Perküsyonu” atölyesi, 29 Ocak-1 Şubat’ta ise Leyla Zeynep Bakkalbaşı’nın katılımıyla “Dijital Resim Atölyesi” gerçekleştirilecek. – GAZİANTEP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu