Ekonomi

FTC, Tapestry’nin Capri’yi satın alma teklifine itiraz ediyor

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), Coach’un ana şirketi Tapestry Inc’in (NYSE:TPR) Michael Kors markasının sahibi Capri Holdings Limited’i satın almak için 8,5 milyar dolarlık teklifini sürdürmesini engellemek için yasal işlem başlattı.

FTC’nin Pazartesi günü attığı adım, düzenleyici kurumun lüks moda pazarında rekabeti korumayı amaçladığı bir dönemde geldi. FTC’ye göre bu iki önemli şirketin birleşmesi, Tapestry ve Capri markaları arasındaki doğrudan rekabeti azaltacak ve tüketicilere potansiyel olarak zarar verecektir.

Kate Spade ve Stuart Weitzman gibi diğer tanınmış markaların da ana şirketi olan Tapestry, lüks moda sektöründe önemli bir konsolidasyonla Capri’yi devralmayı teklif etmişti. Capri de benzer şekilde Michael Kors’un yanı sıra Versace ve Jimmy Choo’nun da aralarında bulunduğu üst düzey moda isimlerinden oluşan bir portföyü yönetiyor.

FTC’nin dava açma kararı, piyasa rekabetini korumaya çalıştığı için antitröst kaygıları konusunda titiz bir duruş sergilediğini gösteriyor. Komisyon, satın alma işleminin gerçekleşmesi halinde, antitröst davalarında tipik endişeler olan seçeneklerin azalmasına, daha az yeniliğe ve tüketiciler için potansiyel olarak daha yüksek fiyatlara yol açabileceğine inanıyor.

Anlaşmayı engellemeye yönelik yasal mücadele, FTC’nin büyük birleşmeleri, özellikle de pazar dinamiklerini önemli ölçüde değiştirme potansiyeline sahip olanları inceleme konusundaki kararlılığının altını çiziyor. Bu davanın sonucu, lüks mallar pazarında ve ötesinde gelecekteki işlemler için etkilere sahip olabilir.

Bu aşamada FTC, birleşmeyi durdurma girişiminde kullanacağı yasal argümanlara ilişkin spesifik ayrıntılar vermedi. Tapestry ve Capri davaya henüz kamuya açık bir yanıt vermedi. Dava, mevcut antitröst yasaları kapsamında düzenleyiciler tarafından daha müdahaleci bir yaklaşıma işaret edebileceğinden, sektör gözlemcileri ve birleşme ve devralma planları yapan diğer şirketler tarafından yakından izlenecek.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

haber-saricakaya.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu