Haber

Fransız siyasetçi Zemmour, İslam ve göçmen karşıtı açıklamalarından yeniden yargılanacak

Fransız aşırı sağcı siyasetçi ve yazar Eric Zemmour, İslam ve göçmen karşıtı açıklamaları nedeniyle yargılandığı ve beraat ettiği 2019’da yeniden hakim karşısına çıkacak.

Fransız basınında yer alan haberlere göre, Yüksek Mahkeme, Zemmour’un 2019 yılında bir toplantıda Müslümanlara ve Afrikalılara hakaret etmekten yargılandığı 2021 davasında mahkemenin beraat kararını bozdu.

Irkçılık karşıtı örgütlerin muhalefetine ağırlık veren Yüksek Mahkeme, aşırı sağcı Zemmour’un yeniden yargılanması gerektiğine karar verdi.

Zemmour’un avukatı da müvekkilinin tekrar mahkemeye çıkacağını doğruladı.

2022’de Fransa’da aşırı sağcı adaylardan biri olarak katıldığı cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk varyantında mağlup olan Zemmour, Müslüman ve göçmen karşıtı söylemleriyle biliniyor.

Fransa’daki Müslümanlar için “istilacı”, göçmenler için “sömürgeci” tabirlerini kullanan Zemmour, 2011’de katıldığı “Convention of Right” adlı bir toplantıda da başörtüsü ve cellabiyeyi “işgalci ordunun üniforması” olarak tanımlamıştı. 2019. Paris Ceza Mahkemesi, Zemmour’a Müslüman toplum ve dinlerine karşı ayrımcılığı ve nefreti körüklemekten 10 bin avro para cezası verdi.

Ancak Yargıtay 2021’de alt mahkemenin verdiği para cezasını ırkçılık karşıtı derneklerin itirazlarına rağmen bozdu ve sözlerinin bir toplumu değil sadece grupları kastettiğini iddia eden Zemmour’u beraat ettirdi.

1958’de Cezayir asıllı Yahudi bir ailenin çocuğu olarak Paris’te dünyaya gelen Zemmour, İslam’a ve göçe karşı duruşuyla dikkat çekiyor.

Paris Asliye Ceza Mahkemesi, 2020 yılında sürekli katıldığı Cnews kanalındaki bir programda 18 yaş altı göçmenleri “hırsız”, “katil” ve “tecavüzcü” olarak nitelendiren Zemmour’u tahrik suçundan 10 bin euro para cezasına çarptırdı. Bu ifadelerle nefret.

Eric Zemmour da Nisan 2022’de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylığını açıkladığı görüntüdeki çok sayıda görüntüyü izinsiz kullandığı için hakkında açılan “telif hakkı” davalarından 115 bin avroyu aşkın para cezası ödedi.

mesudiye-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu