Ekonomi

Fisker, Ocean SUV için ilk OTA güncellemesini 2024’te sunuyor

LOS ANGELES – Elektrikli araç üreticisi Fisker Inc. (NYSE:FSR), Fisker Ocean SUV için Ocean OS 2.0 adı verilen ilk kablosuz (OTA) yazılım güncellemesini başlattığını duyurdu. Önümüzdeki hafta başlayacak güncelleme, araç performansını, güç aktarma organlarını, güç yönetimini ve kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi amaçlıyor.

Kuzey Amerika ve Avrupa’daki tamamen elektrikli Fisker Ocean sahipleri, Şubat ayı boyunca üç OTA güncellemesiyle Ocean OS 2.0 güncellemesini alacak. Bu güncelleme, Aralık 2023’te yayınlanan bir önceki sürüm olan 1.11’in devamı niteliğindedir. Fisker, OTA yazılım güncellemelerini 2024 yılı boyunca kademeli olarak sunmaya devam etmeyi planladığını belirtti.

Yeni Ocean OS 2.0, çift motorlu modellerde ön ve arka tekerlekler arasındaki güç oranını 50:50’den 45:55’e kaydırarak çekişi ve yol tutuşunu iyileştirmeyi amaçlayan revize edilmiş tork dağıtımı gibi birçok önemli özelliği içeriyor. Ayrıca Yokuşta Kalkış özelliği yerine Otomatik Araç Tutma özelliği getirilerek, sürücü konforunun artırılması amacıyla araç tutuş süresi uzatıldı.

Güncelleme aynı zamanda Extreme ve One donanımları için SolarSky sistemine iyileştirmeler getirirken, merkezi dokunmatik ekranda güneş enerjisi şarj bilgilerini görüntüleyen yeni bir güç ölçer de bulunuyor. Diğer güncellemeler arasında daha güvenli çekme için Römork Sallanma Azaltma, ıslak havada daha iyi frenleme tepkisi için Fren Diski Silme ve akü kullanımını azaltmaya ve potansiyel olarak araç menzilini artırmaya yardımcı olan özelleştirilebilir Bekleme kontrolleri yer alıyor.

Güncelleme, sürücü kişiselleştirmesi için bireylerin tercih ettikleri ayarları kaydedebilecekleri birden fazla sürücü profili sunuyor. Güç yönetimi, kabin sıcaklığı kalibrasyonu, ses ayarı ve anahtarlık hassasiyetindeki iyileştirmelerle birlikte performans iyileştirmeleri de güncellemenin bir parçası.

Fisker Ocean Extreme, EPA’nın varsayılan 360 mil menzili ve Avrupa’da 450 mil WLTP menzili ile ABD’de kendi sınıfındaki en uzun menzilli elektrikli SUV’dur. Araç, düşük karbon ayak izi, geri dönüştürülmüş malzeme kullanımı, karbon nötr bir tesiste inşa edilmesi ve ideal koşullar altında yılda 1.500 mil menzil ekleyebilen çatı üstü güneş panellerinin entegrasyonu ile öne çıkıyor.

Bu haber Fisker Inc. tarafından yapılan basın açıklamasına dayanmaktadır. Şirket, düzenli yazılım güncellemeleri ve müşteri geri bildirimleri yoluyla müşterilerinin elektrikli araç deneyimini iyileştirmeye odaklanmaya devam ediyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu