Haber

Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilen Muharrem İnce’nin oyları ne olacak?

14 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimlerde yarışan dört adaydan biri olan Muharrem İnce, bugün yaptığı basın açıklamasıyla cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini duyurdu. Peki, İnce’nin çekilmesinin ardından kullandığı oylar ne olacak?

Detaylar haberimizde!

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine sayılı günler kaldı. Adaylar seçim kampanyalarına hız verirken Muharrem İnce’den gündemi kökten değiştiren bir haber geldi.

Ülke Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bugün cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini açıkladı.

Kaset iddialarının gündeme geldiği bu süreçte İnce, “Ben bunu ülkem için yapıyorum. Saraydan para alıp çekildi diyenlere sesleniyorum. Ben bu sahte makbuzlardan, montajlardan korkmuyorum” dedi.

“Türkiye’ye üçüncü bir seçenek sundum, kanal açmaya çalıştım ama bu kanalda başarılı olamadık.” ilanda.

Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesinin ardından gözler 14 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimlere çevrildi. Seçim sandıklarında kura çekiminden çekilen aday Muharrem İnce’nin de adaya dahil edilmesi ilk başta soru işaretlerini gündeme getiriyor.

Cumhurbaşkanlığı seçim pusulasında Muharrem İnce’ye oy verenlerin oylarının ne olacağı merak konusu.

Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanunu’na göre aday listelerinde rastgele bir düşüş olması seçimlerde değişiklik yapılmasını gerektirmiyor. Yani oy pusulası değiştirilmeyecek ve İnce’nin oyları geçersiz sayılmayacak.

Peki Muharrem İnce’nin oyları geçersiz sayılmazsa cumhurbaşkanlığı adaylığında kendisine verilen oyların akıbeti ne olacak?

14 Mayıs’ta kullanılacak oy pusulalarında İnce’nin adı ve fotoğrafı yer alacak ancak seçimlerin ikinci türde olması durumunda seçilse dahi vekaletini alamayacak.

haber-kiziloren.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu