İş

Çin, afet bölgelerine altyapı desteğini artıracak

Çin’in kuzeyindeki Hebei eyaletinin Laishui ilçesine bağlı Sanpo kasabasındaki bir köprüyü onarmak için inşaat ekipmanlarıyla çalışan işçilerin havadan çekilmiş fotoğrafı, 9 Ağustos 2023. (Fotoğraf: Yang Shiyao/Xinhua)

PEKİN, 14 Ağustos (Xinhua) — Çin, insanların ve işletmelerin zorlukların üstesinden gelmesine yardımcı olmak için afetten etkilenen bölgelerde altyapıyı yeniden inşa etmek ve yükseltmek için kredi itibarını artıracak.

Ulusal Mali Düzenleme İdaresi (NAFR) Pazartesi günü, ulaşım, telekomünikasyon, doğal gaz ve elektrik temini, su tasarrufu ve taşkın önleme amaçlı projeler için daha fazla kredi takviyesi sağlanacağını duyurdu.

NAFR, bankaların etkilenen bölgelerdeki küçük ve mikro şirketlere, kişisel işletmelere, tarım ve su ürünleri işletmelerine ve kırsal hanelere yardımcı olacak özel kredi çalışmaları geliştirmeye teşvik edildiğini kaydetti.

NAFR ayrıca sigorta şirketlerinden altyapı ve kamu hizmetleri alanlarındaki önemli projelere uzun vadeli sermaye sağlamalarının istendiğini söyledi.

Kurum, afet bölgelerinin ihtiyaçlarını karşılayarak sellerin sosyal ve ekonomik kalkınma ve insanların yaşamları üzerindeki etkilerini hafifletmek için ülkenin dört bir yanındaki finans kuruluşlarını davet etti.

haber-suleymanpasa.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu