Ekonomi

Bitcoin hacminin tepe ve dip noktalarının belirlendiği zamanlar

Kripto para piyasasını bilen herkesin aşina olduğu bir olay varsa o da fiyatların her zaman dalgalı bir yapıda olması ve hacimlerde önemli dalgalanmaların olmasıdır. Değişkenliğin günler hatta saatler içerisinde oluştuğunu gözlemlemek mümkünken, bu gözlemi uzun periyotlarda sürdürmek mümkündür. Aynı şekilde belirli saatlerde volatilite artışları görülebilir.

Kripto para

2019 yılında yapılan bir araştırmaya göre zirvedeki kripto paranın değişim süreleri belirlenmiş ve bunun 03.00-04.00 TSI ortası olduğu tespit edilmiştir. Son zamanlarda yapılan diğer araştırmalar, gerçekleştirilen işlemlerin hacimlerindeki seviyelerin (en yüksek ve en düşük) hangi saatlerde ölçekleri gösterdiğini ortaya koymuştur.

CoinMetrics, kripto para piyasasında araştırma yapan bir şirket ve 2022 yılına bakarak düzenlediği verilere göre Bitcoin’in spot işlem hacminin en yüksek seviyesini 17.00 ile 19.00 saatleri arasında gördüğünü söylemek mümkün. İşlem hacminde en düşük seviyenin 00.00 CET’den sonra yaşandığı görülüyor.

Kripto para piyasası toparlanıyor

FTX’in ve Alameda’nın çöküşünden sonra piyasanın toparlandığı açık. 2023 yılının başından bu zamana kadar Bitcoin’in de toparlanma şeridine girmiş olması yatırımcıları sevindirdi. Kripto parada liderliğini elden bırakmayan kripto para, seviyesini 16 bin dolardan 23 bin dolara yükselterek ayı piyasasında kaybettiği fiyatının yüzde 40’tan fazlasını geri kazandı.

Bitcoin opsiyonlarının toplam hacmine bakıldığında, Deribit verilerine göre hacim geçen hafta FTX iflasından bu yana en yüksek seviye olan 4,25 milyar dolara yükseldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu