Haber

Benfica şike mi yaptı? Benfica hakkında neden şike soruşturması açıldı?

Benfica aldattı mı Portekiz Savcılığı, Benfica şüphelendiği için soruşturma başlatıldığını açıkladı. Yani Benfica şike mi yaptı? Benfica hakkında neden şike soruşturması açıldı? Detaylar…

BENFICA DÜZELDİ Mİ?

Fenerbahçe Teknik Müdürü Jorge Jesus’un çalıştırdığı ve kupalar kazanan Benfica, 2016-2019 ortasında çıktığı 12 maçla ilgili olarak savcılık tarafından şike ve teşvik soruşturması için açıldı.

DÜZELTME İDDİASI

Portekiz’de yayın yapan TVI’de yer alan habere göre, adı şike ve teşvik tezlerine konu olan Benfica’nın 2016-2019 yılları arasında oynanan maçlara şike karıştırdığı iddia edildi.

SORUŞTURMA AÇILDI

Portekiz Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, 12 maçta şike karıştırdığı iddia edilen Benfica’nın, 6 maçta şike amacıyla rakip futbolculara para dağıttığı belirtildi. Kalan 6 maçta ise Porto ve Sporting’in rakiplerine teşvik verdiği belirlendi.

İşte Benfica’nın şike yaptığı iddia edilen maçlar;

  • Maritimo 0-2 Benfica
  • Rio Ave 0-1 Benfica
  • Boavista 2-2 Benfica
  • Benfica 5-0 Maritimo
  • Benfica 5-1 Boavista
  • Porto 1-1 Vitoria Setubal

LİGDE LİDER

Portekiz Ligi’nde 22 haftası bulunan Benfica, 59 puanla ligin zirvesinde bulunuyor. Kırmızı-beyazlıları 51 puanla Porto takip ediyor. Üçüncü sırada yer alan Braga’nın puanı ise 49. Ligin lider gruplarından Sporting CP ise 44 puanla dördüncü sırada yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu