Haber

Başkan Altay: “Konya’ya Yeni Yaya Üst Geçitleri Kazandırıyoruz”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kentin ulaşım altyapısını güçlendirmek amacıyla çalışmaları devam eden 4 yeni köprülü kavşağın yanı sıra yayaların can güvenliğini artırmak amacıyla yeni yaya üst geçitleri de inşa ettiklerini söyledi. Kerkük Caddesi’nde panoramik asansörlü ve engelli kullanımına uygun modern yaya üst geçidini tamamlayarak hizmete açtıklarını kaydeden Lider Altay, Kent önündeki asansörlü ve yürüyen merdivenli yaya üst geçidinin imalat sürecini tamamlamak üzere olduklarını duyurdu. Hastane.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Kerkük Caddesi’nde eski yaya üst geçidinin yerine yeni yaya üst geçidi inşaatını tamamladı; Şehir Hastanesi önündeki yaya üst geçidi de tamamlanmak üzere.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kent genelinde ulaşım altyapısını güçlendirerek trafik ve yaya güvenliğini en üst düzeye çıkarmak için önemli adımlar atmaya devam ettiklerini söyledi.

Kent merkezinde 4 yeni köprülü kavşakta çalışmaların sürdüğünü hatırlatan Önder Altay, “Ayrıca ekonomik ömrünü tamamlamış yaya üst geçitlerinin yerine modern ve güvenli yaya üst geçitleri yapıyoruz. Yine ihtiyaç duyulan bölgelere yeni yaya üst geçitleri yapıyoruz. Kerkük Caddesi üzerindeki eski yaya üst geçidini yıkarak aynı lokasyonda çağdaş, panoramik asansörlü, engelli kullanımına uygun yaya üst geçidimizi tamamlayarak hizmete açtık. Şehir Hastanesi önüne yapacağımız asansörlü ve yürüyen merdivenli yaya üst geçitimizin imalat süreci tamamlanmak üzere. İnşallah burayı en kısa sürede tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Şehrin estetik imajına katkı sağlayacak yeni yaya üst geçitlerini çağdaş bir şekilde inşa ettiklerini vurgulayan Önder Altay, “İnşallah şu anki maliyeti 60 milyon lirayı bulan Kerkük Caddesi ve Şehir Hastanesi önündeki Yaya Üst Geçitlerimiz de hayırlı olsun” dedi. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

sarayajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu