Yaşam

Aras Bulut İynemli Türkiye Vodafone Vakfı “Yarını Kodlayanlar” Projesi İçin Kahramanmaraş’ta Çocuklarla Buluştu

Aras Bulut İynemli, Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği iş birliğiyle yürütülen “Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek” projesi kapsamında Kahramanmaraş’ta kurulan konteyner teknolojisi sınıfında ve gezici eğitim çadırında depremzedelerle bir araya geldi. Sevilen oyuncu çocuklarla sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

  Vodafone’un reklam yüzü Aras Bulut İynemli, Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği’nin ortaklaşa başlattığı “Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek” projesi kapsamında Kahramanmaraş’ta kurulan konteyner teknolojisi sınıfının açılışına katıldı. Ayrıca ilk ziyaretini Kahramanmaraş Kadıoğlu Çiftliği İlköğretim Okulu’na yapan İynemli, gezici eğitim çadırında çocuklarla buluşmaya geldi. Sevgili oyuncu depremzedelerle bol bol sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

İynemli, “Yaşadığımız büyük felaketin yaralarını birlikte saracağız. Hem bireysel hem de kurumsal olarak yapabileceğimiz çok şey var. Özellikle depremden etkilenen çocuklarımızın geleceğe umutla bakmalarını sağlamamız çok önemli. ‘Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek’ projesinin afet bölgesindeki çocuklarımızın hayatlarında önemli bir renk, gelecek hayallerinde önemli bir adım olacağına inanıyorum. Bu projeyi canı gönülden destekliyorum.”söz konusu.

Toplam 100 bin çocuğa ulaşılacak

“Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek” projesi ile afet bölgesindeki çocukların eğitimine katkı sağlanması amaçlanıyor. Proje kapsamında bölgede 4 adet konteyner teknoloji sınıfı kurulacak. Ayrıca, afetten etkilenen 11 ilde gezici eğitim çadırı ile köy, çadır kent ve konteyner kent ziyaretleri gerçekleştirilecek. 7-14 yaş arası çocuklar için konteyner sınıflarda ve gezici eğitim çadırında müzik ve masal atölyeleri, kodlama eğitimleri ve çeşitli sosyal aktiviteler düzenlenecek; oyun terapisi ile psikososyal destek sağlanacaktır. Proje ile toplam 100 bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

karakocan-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu