Haber

ABD: Ukrayna ordusu için F-16 eğitimi uzun vadeli bir taahhüt

Ryder, günlük basın toplantısında ABD Başkanı Joe Biden’ın Ukraynalı pilotlara yönelik F-16 eğitiminin perde arkasından onaylanmasından bahsetti.

Ryder, Nisan ayında gerçekleştirilen Ukrayna Savunma Temas Grubu toplantısının ardından birçok ülkenin Savunma Bakanı Lloyd Austin’den Ukraynalı pilotların F-16 uçaklarını eğitmelerine izin verilmesi için talepte bulunduğunu söyledi. Konuyu da dikkate aldı ve Ukrayna’nın orta ve uzun vadeli savunma ihtiyaçları açısından bu talebi nasıl destekleyebileceğimizi tartışmak üzere Milli Güvenlik Kurulu’nun politika sürecine getirdi.”dedi.

Bu talebin Milli Güvenlik Konseyi’nde oybirliğiyle desteklendiğini ifade eden Ryder, Austin’in G-7 zirvesi öncesinde bu konuyu Biden’a ilettiğini söyledi.

Ryder, eğitim sürecinin detayları üzerinde çalıştıklarını ve bunun önümüzdeki haftalarda veya aylarda başlayabileceğini belirtti.

Eğitimlerin tamamlanması ve uçakların Ukrayna’ya teslimi için herhangi bir takvim olup olmadığı sorusuna ABD’li general, şu yanıtı verdi: “Ukrayna’ya F-16 eğitimi ve uçağı sağlamak uzun vadeli bir taahhüt, beklenen karşı saldırı ile ilgisi yok.”cevabı verdi.

ayvalik-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu